Tijd om mijzelf verder te ontplooien en een nieuw creatief avontuur te beginnen! Ik ben Klazina Korver (26) en woon in het natuurrijke Den Helder. 

Vanaf kleins af aan ben ik altijd al creatief bezig en dit heeft mij ook beïnvloed in de keuzes van opleiding. Voor mij is het belangrijk dat je dingen doet die je leuk vind om te doen. Ik heb na mijn basis opleiding gekozen voor de opleiding MBO Bloem&Design te Alkmaar, en heb tijdens deze opleiding heb ik mooie bloemwerken mogen maken. Ook met mijn stage plaatsen heb ik mij goed kunnen ontwikkelen, zowel op creatief vlak als op mijn ondernemings vaardigheden. Maar ik kwam er achter dit niet het werk was wat ik voor altijd wilde gaan doen.

Ik besloot verder te gaan, mijn passie voor vormgeven, interieur, kleur en onderzoeken verder te gaan ontwikkelen. Naam de grote stap en schreef mij in voor de kunstacademie Minerva te Groningen. Hiervoor moesten een aantal thuis opdrachten gemaakt worden en een toelatingsexamen. Allemaal creatievelingen in één ruimte, verschillende gedachten van die zijn veel beter dan ik ben gingen door mijn hoofd. Na lang wachten kwam er een brief in de bus, ik was aangenomen. Ik heb genoten van deze zware opleiding, één waarbij je echt je zelf als ontwerper leert kennen en je eigen creativiteit verder kan ontwikkelen. Het onderzoeken en onderbouwen van bepaalde ontwerp-keuzes en deze duidelijk presenteren.

Heb mijn stage belopen bij een interieur architecten bureau waar ik echt vrij werd gelaten en mij goed kon ontwikkelen. Na mijn stage periode ben ik blijven hangen heb ik mooie projecten mogen maken, uitwerken en zelfs begeleiden.

 

Verhaal over de verdere ontwikkelingen voor een woning stofferings winkel (decorette)

Als ontwerper kijk ik veel naar de mens, hoe ze gebruik maken van de ruimte, wat willen ze doen en wat willen ze ervaren. Openbare ruimtes spreken mij daarom aan. Ik vind het interessant om te zien hoe ik als ontwerper mensen kan sturen in het gebruik van de ruimte.  Als ontwerper wil ik mij positioneren in de horeca en hospitality, waarbij het draait om de beleving van de ruimten. Hoe mensen een ruimte ervaren is van belang voor een beleving die ik mensen wil mee geven. De gehele beleving van de omgeving in combinatie met eten en geur trekt mijn interesse. Daarom vind ik het interessant om een beleving van de ruimte te maken; een verhaal over te brengen naar de bezoeker.

 

Een fascinatie voor gebouwen met een geschiedenis heb ik altijd al gehad. ik keek altijd naar gebouwen, hoe deze gemaakt zijn en de details in architectuur. Nu bedenk ik mij hoe ik van zo'n gebouw een hedendaags ontwerp kan maken, waarbij ik teruggrijp naar het verleden. Ik laat mij inspireren door de geschiedenis van een gebouw. Hierbij kijk ik naar functie, materiaalgebruik, vormen, uitstraling en karakter.

 

Mijn passie ligt bij de natuur en wat dit te bieden heeft. Natuur probeer ik ook te gebruiken bij mijn ontwerpen. Door mijn passie voor natuur vind ik tuinen ook bijzonder om te ontwerpen. Hoe lopen mensen door de natuur en wat inspireert mensen binnen hun tuin.